Welkom bij Fikkert Zonwering Totaal!

Markiezen

U heeft ze waarschijnlijk wel eens zien hangen, deze kenmerkende klasieke zonneschermen met authentieke uitstraling. Markiezen geven uw huis een unieke en verzorgde uitstraling.

Een groot voordeel van markiezen is dat de zijkanten gesloten zijn. Dit voorkomt dat er zonlicht via de zijkanten naar binnen valt. Zo heeft u ieder moment van de dag profijt van uw markies, ook als de zon gedraaid is gedurende de dag.

Fikkert zonwering markiezen verkoelen uw leefomgeving, creëert sfeer en geeft uw woning een exclusieve uitstraling.

De markiezen van Fikkert zonwering kunnen door hun uitstekende kwaliteit gemakkelijk in de winter blijven hangen.

 

Fikkert zonwering markiezen hebben naast hun zonwerende eigenschap een geheel eigen karakter. De gekleurde sierbanden en de gegolfde of rechte volant benadrukken het elegante silouet van het markies. De ronde belijning van de ombouw is harmonieus en vesterkt het authentieke aanzicht voor zowel het aluminium als het houten markies.

 

 • STANDAARD MODEL MARKIES

  STANDAARD MODEL MARKIES

  Van welke kant de zon ook komt een markies biedt altijd optimale bescherming.
  Naast het weren van de zon heeft de markies nog een functie; door de nostalgische uitstraling en de fraaie uitvoering van de kap is de markies ook een verfraaiing voor de gevel.
  Dit geldt niet alleen voor een klassiek pand, ook op een modernere bouwstijl kan de markies voor een verrassend effect zorgen.
   

  Frame & Kap

  Zowel de aluminium kap als de aluminium zijschotten hebben een rustiek uiterlijk, dat zich haast niet van hout laat onderscheiden. Ook het markies frame is van aluminium. Bij de scharnieren kan een keus gemaakt worden tussun allumnium en kunststof.

  Alumiunium is minder gevoelig voor weersinvloeden en is daardoor veel onderhoudsvriendelijker dan hout.

   

  Afwerking

  De aluminium markies wordt meestal afgewerkt met een kunststof afwerkband. De volant en de zijkanten van het doek worden afgewerkt met omboorband. Dit alles is te verkrijgen in meerdere kleuren zodat deze goed passen bij de kleuren van het doek. Op deze site kunt u de kleuren van het omboorband en kunststof afwerkband bekijken.

   

  Bediening

  Ook de markies kan geleverd worden met een handmatige en elektrische bediening. Zelfs een zon-/windautomaat behoort hier tot de mogelijkheden.

   

  Kleuren

  Zowel de aluminium kap als het profiel zijn leverbaar in de volgende Ral Kleuren: 7035 (grijs), 9010 (wit), 9001 (creme/wit), 1015 (ivoor), 6009 (groen).

   

   

  DOWNLOAD PDF

 • PET MODEL MARKIES

  PET MODEL MARKIES

  Een markies met petmodel is een bijzondere variant op het standaard model. Van opzij gezien loopt deze markies namelijk trapsgewijs omhoog, wat zorgt voor een speciaal effect. De markies met petmodel wordt voornamelijk toegepast bij winkels als bijvoorbeeld reclamedragers. Deze markiezen creëren een opvallende verschijning, met dezelfde functionaliteit als het standaard model. Het petmodel heeft een romantisch en speels uiterlijk, die een (nieuwbouw)woning direct voorziet van sfeer en charme.

 • KLAPMODEL MARKIES

  KLAPMODEL MARKIES

  De markies met klapmodel wordt voornamelijk toegepast in situaties waar mensen onder de markies door moeten kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan etalageramen aan de openbare weg, of terrassen aan de achterzijde van de woning. Daarom heeft dit type markies een speciaal klapmechanisme. Bij het neerlaten van de markies klapt dit mechanisme verder naar voren, zodat iedereen zonder belemmering onder de markies door loopt. De klapmodel markies is hierdoor uitermate geschikt als zonwering boven openslaande deuren.

 • BOUTIQUE - BALDAKIJN MARKIEZEN

  BOUTIQUE - BALDAKIJN MARKIEZEN

  Fikkert Baldakijn Boutique Markiezen zorgen voor een fraaie entree en bieden tevens een comfortabele bescherming tegen regen en zon. Bovenal vormen zij een opvallende bkikvanger en zijn een sieraad voor de gevel.